Снимка: Трафикнюз67-годишната Веска Хаджиева, която е обвинена в убийството на съпруга

...
Снимка: Трафикнюз67-годишната Веска Хаджиева, която е обвинена в убийството на съпруга
Коментари Харесай

Костадин, преди да бъде убит от съпругата си: Дано по-бързо да умреш

Снимка:  " Трафикнюз "

67-годишната Веска Хаджиева, която е упрекната в убийството на брачна половинка си – 73-годишният Костадин Хаджиев, остава дефинитивно в ареста. Това бе решението на Апелативен съд – Пловдив, след съвещание през днешния ден. Хаджиева бе подала тъжба против наложената й мярка „ задържане ” под стража с претекст, че не може да се укрие или да извърши ново закононарушение, написа " Трафикнюз ".

„ Вече шест месеца и половина тази жена е в ареста. Няма по какъв начин да повлияе на следствието и по този метод да извърши друго закононарушение. Що се отнася до укриването й – смешно е да се счита, че една 67-годишна жена ще „ духне ” ”, с тези думи обоснова претекстовете си юрист Орлин Търновалийски, бранител на Хаджиева.

Юристът не оспори обоснованото съмнение за авторството на действието, само че Търновалийски не изключи разновидността за преквалификация на обвиняването, а точно от съзнателно ликвидиране в такова при превишаване лимита на неизбежната защита.

„ От обясненията на моята клиентка става ясно, че съпругът й системно й налагал тормоз. В деня на действието той е бил нападателен и я нападнал след консумация на алкохол. В кръвта му е открита централизация от 2,60 промила. Пред и в банята е имало скандал и побой върху Хаджиева. Тя се е отбранявала и по този начин се е стигнало до убийството. Порезните рани по жертвата са от счупено огледало, а не от нож ”, добави Търновалийски.

За системния тормоз приказва и фактът, че нито един път Костадин Хаджиев не е посетил жена си в болничното заведение, когато й е било намерено онкологичното заболяване. След като се прибрала, той видял документите и се обърнал към нея: „ Верно си болна. Дано по-бързо да умреш ”.

По време на съвещанието стана ясно още, че любовницата на убития към този момент се е нанесла в къщата на баба Веска. Имотът е бил трансфериран от Костадин още приживе, след връзка с въпросната жена.

„ Ще желаяме изменение на мярката от „ задържане под стража ” в „ домакински арест ”. Тя ще изтърпи наказването си в родната й къща, наследена от починалите й родители. Още нещо ме смущава и това е интервалът на убийството, разказан в обвинителния акт. Според прокуратурата клиентката ми е душила брачна половинка си към 20 часа. „ ….обвинена, че в интервала от 17:30 часа на 13 януари до 14:00 часа на 14 януари е умъртвила брачна половинка си… ”, се споделя в обвиняването, което е смешно ”, съобщи още бранителят.

За „ домакински арест ” пледира и представителят на Апелативна прокуратура – Андрей Атанасов. Според него не са налице две от предпоставките за взимането на най-тежката мярка, а точно Хаджиева да се укрие и да извърши друго закононарушение.

Тежката дума обаче имаше правосъдният състав. Магистратите не почетоха настояванията на държавното обвиняване и отбраната и върна в ареста Веска Хаджиева. Като претекстове, ръководителят уточни, че към момента има заплаха обвинената да се укрие или да извърши друго закононарушение. Извод за това може да се направи от обстоятелството, че след убийството, Хаджиева е направила опит да прикрие следите. Не са и налице нови обстоятелства и условия, които да потвърдят, че преди съдбовната преживелица е имало нахлуване и принуждение от жертвата към брачната половинка му.

Решението е дефинитивно.  

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар: